Per donar-li una mica de videta a això!!

Thursday, November 6, 2008

Tests projectius

No existeixen en el món dues persones que, encara que físicament s'assemblin, siguin psicològicament iguals. Per tant, la personalitat, el caràcter, el temperament o la manera de ser d'algú normalment és molt difícil de definir. La personalitat, a més, té molts factors que és possible que a vegades ni nosaltres mateixos coneixem.
En aquesta pàgina es presenten 6 tipus de tests diferents (psicotècnics, de patologia, projectius, de capacitats, de personalitat i caràcter i altres sense caracteritzar) perquè pugueu autoanalitzar-vos. Hi ha diferents nivells i molts d'aquests tests estan molt bé i són entretinguts!!
(Millor que únicament us limiteu a fer els que siguin gratuïts =)).
També m'agradaria dir-vos que els tests psicològics no són el mateix que els tests projectius ja que aquests últims es fan de manera involuntaria o inconcient; m'explico: vosaltres podeu fer tests contestan preguntes, resolvent problemes,...( aquests són els tests psicològics), o bé podeu simplement escriure una carta, fer un dibuix,... ( i la interpretació sobre això són els tests projectius).
Ara explicaré més informació sobre els tests projectius:
es fundamenten en interpretar elements on la personalitat de qui s'analitza queda projectada. Per exemple, quan la persona analitzada dibuixa un arbre, dibuixos abstractes,... sense donar-se conta, està plasmant la seva autèntica personalitat, posant al descubert el seu "jo" més profund. M'agradaria posar dos exemples de tests projectius:
- HTP ( house-tree-person), és a dir, el test de la casa, l'arbre i la persona consisteix en fer aquests tres dibuixos. Els dibuixos són l'expressió del que la persona analitzada sent; és un llenguatge simbòlic. Cada un d'aquest dibuixos són un autorretrat a diferent nivell: amb el dibuix de la persona realitzem una autoimatge molt propera a la consiència, incloent els mecanismes de defensa que utilitzem en la vida quotidiana; en el de la casa projectem la nostra situació familiar i, en el de l'arbre, queda reflectit el concepte més profund del nostre "jo".
Aquest test s'utilitza en molts àmbits: per analitzar-nos a nosaltres mateixos,(encara que cal dir que només observant aquests dibuixos no queda retratada totalment la personalitat d'una persona) i també en l'àmbit clínic, judiciali forense.
- La grafologia, no consisteix en llegir el que la persona que es vol analitzar escrigui, és a dir: el contingut, sinó que s'analitzen altres coses com: la situació del text a la pàgina; la distància entre les paraules i línies; els marges; el tamany, la forma i la inclinació de les lletres; la velocitat i pressió del traçat,... I estudiant tot això traurem conclusions reals sobre la forma de ser de la persona, i encara que no podrem saber-ho tot sobre la persona, sí que disposarem d'una àmplia visió de la seva personalitat.
Us deixo unes quantes pàgines web perquè pogueu veure com se sap la forma de ser d'una persona dibuixant, amb la manera d'escriure... Són molt interessants!!!

No comments: