Per donar-li una mica de videta a això!!

Thursday, October 16, 2008

Meiosi i cicles biològics.

El cicle biològic d'un organisme és el conjunt de fases diferents per les quals passa des que es forma el zigot fins que assoleix l'edat adulta i torna a produir nous gàmetes. al llarg del cicle biològic els organismes passen per etapes diploides (tenen un nombre parell de cromosomes a les cèl·lules somàtiques (no reproductores). Aquests cromosomes s'anomenen cromosomes homòlegs i cadascun procedeix del gàmeta d'un progenitor. Els organismes diploides es representen amb 2n) i haploides (tenen un sol joc de cromosomes a les cèl·lules. es representen amb la lletra n, que indica el nombre de tipus diferents de cromosomes presents a cada cèl·lula), que en cada espècie són diferents segons el moment en què té lloc la meiosi. segons el cicle biològic, els organismes es classifiquen en: haploides, diploides i diplohaploides.

El cicle dels haploides.
- Propi d'algunes algues i de fongs unicel·lulars.
- Espècies en que els individus adults són haploides, mitjançant la mitosi, genern gàmetes haploides, els cuals es fusionen per formar el zigot diploide, que immediatament es divideix per meiosi per generar nous individus haploides.










Foto treta d'aquí

El cicle dels diploides.
- Característic de molts animals, protozous, algunes algues i certs fongs.
- Espècies en las que els individus adults són diploides, aquests, per meiosi, generen gàmetes haploides i, després de la fecundació, s'origina un zigot diploide que mitjançant mitosis successives dóna lloc a un individu adult també diploide.


Foto treta d'aquí.

El cicle dels diplohaploides.
- Propi de les epècies que presenten alternança de generacions, és a dir, individus adults diploides i haploides, com ara les plantes, algunes algues i certs fongs.
- En la etapa diploide, anomenada esporòfit, per meiosi es genrenen espores haploides. aquestes donen lloc a una forma adulta haploide, anomenada gametòfit, en què s'originen els gàmetes haploides.
- Després de la fecundació es forma el zigot diploide, que en desenvolupar-se dóna lloc a un nou esporòfit diploide. Aquest, mitjançant meiosi, produeix novament espores.

LLUÏSA !

2 comments:

Anonymous said...
This comment has been removed by the author.
lau2dan said...

Perfecte!!!!!